3PL lösningen på förvaringsproblemen

14 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

Det där med förvaring är alltid en svår nöt att knäcka. Man har för mycket grejer på för lite plats att ha det helt enkelt. Alla förstår att det är en ekvation som inte går ihop. Ibland är förvaringsbristen tillfällig. Du kanske ska flytta hem eller kontor från en plats till en annan. När flytten inte synkar behöver du förvara möbler och annan stor utrustning på en trygg plats innan de kan parkeras in på nästkommande adress.

Vid ett sådant tillfälle är tredjepartslogistik, även kallat och förkortat 3PL, ofta den naturliga lösningen. Tredjepartslogistik är varken mer eller mindre än vad det låter som. Det är en tredje part som sysslar med logistik. Att det inte är mer är dock inte helt och hållet sant. En hel del tredjepartslogistiker erbjuder faktiskt även packning och leveranser. Det är kanske främst aktuellt för dig som ska skicka vidare de föremål som du behöver förvara.

 

 

Aktören som löser logistiken

Poängen är att “3PL” ofta är en riktig livräddare. För den som exempelvis arbetar med att leverera ut varor till folk som har beställt dem är det mer eller mindre helt avgörande för att få verksamheten att gå ihop. Du kanske jobbar hemifrån och sköter beställningarna och allt administrativt från skrivbordet. Men på ditt hemmakontor kan du inte få plats med tusentals tvålar och badrumsartiklar som ska skeppas vidare. Om det nu är det du säljer.

Så, det där dilemmat om att du skulle ha för mycket grejer och för liten plats behöver inte vara mer än väldigt temporärt. Logistiken behöver aldrig lösas av en första, inte ens en andra, part. Inte när det finns en stor marknad av tredjepartslogistik som erbjuder sina tjänster. Nej, men titta där. Här har du ju faktiskt ett exempel på någon som direkt kan hjälpa dig: https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl.

Fler nyheter