Arbeta med kartongförslutare

17 september 2020 patrick pettersson

En av de viktigaste maskinerna i produktionslinjen är kartongförslutaren. Utan den får man sätta en eller flera ur personalen för att stänga och klistra igen kartongerna. Något som både tar lång tid och kan vara mycket stressande.

För att vara en så pass enkel maskin så är den samtidigt mycket användbar. Och en av de få konstanter som brukar finnas i alla produktionslinjer. Hur än produkter och förpackningar kan se ut. Det gör också att man kan hålla nere kostnaderna för maskinen. Med få variationer kan de flesta producenter ändå välja en som passar.

 

Med eller utan lock

Kartonger finns inte i så väldigt många olika variationer. Även om storleken och formen kan variera mycket. De flesta kartonger består av fyra flikar som ska vikas ner. Efter det limmar man ihop dem eller fäster dem med tejp. Något som kartongresaren i andra änden av produktionslinjen också gör. Fast med den första öppningen på kartongen.

Men det finns även möjlighet att välja en variant som istället för flikar försluts med lock och som därmed lättare går att återanvända om man så önskar. Ett önskemål som också kan komma från företagets kunder istället för från företaget själva.

 

 

Ner vik stäng

Ner med innehållet. Vik ner flikarna. Försegla kartongen. Med en produktionstakt på ibland ett emballage var fjärde sekund kan man nästan bli snurrig av att stå och titta på. Men fast att maskinen kan producera så mycket och så snabbt så är det en av maskinerna i linjen som mest sällan behöver reparationer.

Men om man ändå behöver service eller reparation så är det enkelt ordnat. Man kan antingen boka ett serviceavtal hos företaget vid köpet eller så kan man be om en kontakt för framtida behov. Detsamma gäller ifall man behöver reservdelar vid en eventuell reparation. Viktigt är också att noggrant hålla koll på garantitiden.

Fler nyheter