Bärgning när bilen strular

07 december 2019 jonas olsson
Bärgning när bilen strular

Med en bil kommer mycket frihet. Friheten att åka vart man vill när man vill. Men som bilägare måste man också vara medveten om risken för att något oväntat sker på vägarna. Rätt vad det är kan du få punktering, bilbatteriet kan dö eller så kan du hamna i diket. När det sker kan man kontakta en bilbärgning som med hjälp av sina bärgningsbilar flyttar bilen till en säker plats, om problemet inte går att lösa på plats. Om felet är mer omfattande så bärgas bilen till en verkstad som kan laga den.

 

 

Vad händer om jag inte har försäkring?

 

Om du har en hel- eller halvförsäkring för din bil ersätter den bärgningen mot en självrisk, som ligger på omkring 1500 kronor. Utöver det finns olika tilläggsförsäkringar som ger dig ersättning utan självrisk. Självklart kan du även få bärgning om du inte har någon försäkring, men då måste du själv stå för hela kostnaden. Det är svårt att säga vad priset landar på. Det beror på hur lång sträcka bilen ska bärgas, hur pass skadad bilen är och varierar givetvis från firma till firma. Om det inte rör sig om en singelolycka ska den som orsakat skadan betala.

 

Vem kontaktar man?

Det är bra att veta redan i förväg vem man ska ringa när man behöver vägassistans. Utbudet av bärgare är stort, men alla är inte lika pålitliga. Eftersom att det inte går att förutspå när bärgning behövs är det viktigt att ha numret till en bilbärgning med dygnet-runt jour. Genom att välja en större firma som finns tillgänglig på flera platser så kan du känna dig trygg på alla vägar. En bra bärgare har bra service, tillgång till rätt utrustning och är väl förberedd på det mesta som kan hända med bilen. JJ’s Bilbärgning AB är en firma som erbjuder Bilbärgning i Stenungsund.

Fler nyheter