Behöver du hjälp med virussanering?

12 januari 2021 william eriksson

För att känna dig tryggare hemma kan det vara smart att utföra en virussanering. Men hur fungerar det egentligen? Virussanering är särskilt lämpligt för bland annat företagslokaler där det vistas många människor. Det gäller att välja rätt typ av medel för att döda eventuella virus och bakterier, något som går att göra med ett alkoholbaserat ytdesinfektionsmedel med tillsats av tensider. Gäller det stora ytor finns Virkon som också är ett användbart och effektivt desinfektionsmedel.

 

Virkon används ofta inom virussanering

Virkon används ofta inom just virussanering då medlet dödar både bakterier, virus och svamp. Dessutom går det att använda Virkon på de flesta ytor, oavsett om det är plast, gummi, trä, metall eller textilier. Med desinfektionsmedel kan du själv rengöra och döda bakterier och virus hemma. Men om det gäller riktigt stora lokaler och om det finns risk för virusspridning, bör du istället anlita en firma som hjälper till med en mer utförlig sanering.

 

 

Anlita specialister inom virussanering

När du anlitar ett företag inom virussanering går processen ofta till som så att en grupp med sanerare går in i lokalen och utför en så kallad foggning eller dimning. Detta innebär att hela utrymmet sprutas med ett desinfektionsmedel. Efter sprayningen gås hela lokalen igenom manuellt då man torkar av alla kontaktytor. Efter att virussaneringen är färdig behöver man ofta vänta i åtta timmar. Det kan dock variera beroende på vilken typ av saneringsmedel företaget använder. 

Du kan enkelt hitta en bra firma inom sanering, bland annat erbjuder https://www.svenskskadedjurssanering.se/virussanering effektiv sanering mot virus. Ett utförligt saneringsarbete är viktigt, särskilt efter att coronaviruset spridits över hela världen. Även om man som privatperson kan hålla rent hemma med hjälp av vanliga rengöringsprodukter finns det ändå skäl till att anlita en professionell virussanering. Då kan du känna dig helt trygg med att alla kontaktytor är rena.

Fler nyheter