Det finns flera bra anledningar till att besöka en professionell tandhygienist med jämna mellanrum

17 juni 2021 Cecilia Olsson

Våra tänder utsätts dagligen för påfrestningar genom det vi stoppar i oss. Från morgon till kväll kan bakterier angripa tänderna om de får härja fritt och man bör därför göra det man kan för att skydda och stärka tänderna. Det finns som tur är flera metoder och produkter som kan hjälpa till för att man ska kunna uppnå eller upprätthålla  god munhälsa och därmed undvika besvär såsom tandsjukdomar och skador. Det gör att man kan bespara sig mycket smärta, besvär och dyra tandläkarräkningar. 

Ta reda på vad tänderna behöver

Det allra bästa sättet att ta reda på hur man själv ska gå till väga för att ge sina tänder de bästa förutsättningarna att hålla sig friska och starka är genom att besöka en tandhygienist. Tandhygienister arbetar väldigt mycket med att förebygga tandsjukdomar och besvär, främst genom att ge goda tips och råd utifrån varje individuell patients behov och förutsättningar. En tandhygienist kan även behandla karies och andra sjukdomar som kan uppstå i munhålan. Både vuxna och barn kan ha stor nytta av att besöka en tandhygienist med jämna mellanrum. 

För att ett besök hos tandhygienisten ska kunna ha optimal effekt så är det viktigt att lyssna till vad han eller hon säger och följa de råd man får. Till exempel så kan en tandhygienist rekommendera fluorbehandling för att ge tänderna ett bättre skydd eller så kan det vara platser i munnen som man måste vara mer noggrann att komma åt vid tandborstning. En tandhygienist kan även putsa och polera tänderna vilket gör dem lättare att rengöra samtidigt som bakterier kan få svårare att fästa på tandytan. 

Bra klinik i närheten 

Det allra bästa är att hitta en tandhygienist i närheten för att underlätta när det är dags för den regelbundna kontrollen. Om man till exempel arbetar eller bor i centrala Stockholm så kan en klinik på Odenplan vara ett bra alternativ. På tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct går det att boka tid hos erfarna och duktiga tandhygienister på Odenplan. 

Fler nyheter