Erfarenhet och specialområde är viktigt

21 juli 2020 Lily Hansen

Man har alltid rätt att själv välja advokat och behöver inte ta den offentliga försvarare som domstolen utser. Ibland kan det dock vara svårt att veta vad man ska gå efter när man letar advokat. Först och främst bör man välja en advokat som är specialiserad på det man behöver hjälp med. Är man misstänkt för ett brott ska man kontakta en brottmålsadvokat. Eller vill man ansöka om medborgarskap, uppehållstillstånd eller arbetstillstånd ska man kontakta en advokat specialiserad på migrationsrätt. Ett exempel på en specialiserad advokatfirma är: https://advokatfirmanop.se/sv

 

Tillgänglighet och social kompetens 

Relationen till advokaten är också viktig. Bara för att en jurist eller advokat är specialiserad på det man behöver hjälp med betyder det inte alltid att det är rätt person. Känner man att man inte har förtroende, känner tillit och har respekt för sin advokat gör man bäst i att byta. Det är också viktigt att advokaten är tillgänglig och kan lägga ner den tid som behövs på målet. Också social kompetens kan vara en viktig faktor, likaså priset. Juridiska frågor kan kännas jobbiga och att då ha en person som både är skicklig, smidig och trevlig kan vara viktigt. Håller sig dessutom priset inom budgeten är det ännu bättre och man slipper även att oroa sig för ekonomin. 

 

 

Gå på rekommendationer

När man letar advokat i Göteborg eller någon annanstans är det nästan alltid bästa att gå på rekommendationer från vänner och bekanta. Detsamma gäller även det motsatta. Om någon varnar eller avråder från en specifik advokat ska man lyssna på detta. När man kontaktar en advokat för första gången är det bra om man kortfattat kan redogöra för vad man behöver hjälp med. Då kan advokaten lättare avgöra om de kan åta sig uppdraget och det blir även enklare för advokaten att lämna en prisuppgift. 

 

Fler nyheter