Ett däckbyte kan göra resor på vägarna tryggare

18 juli 2022 Cecilia Olsson

editorial

Det finns flera saker som spelar in för att ens bil ska kunna prestera så bra som möjligt på vägarna. Bland annat så är det viktigt att serva bilen så ofta det är rekommenderat och så klart lämna in bilen på reparation så fort något visar sig vara fel. Det är också mycket viktigt att se till så att däcken på bilen är i så gott skick som möjligt. Däcken har nämligen väldigt stor inverkan på hur bra bilen kommer kunna prestera på vägarna. Bra däck gör helt enkelt bilen säkrare.

Vad är viktigt att tänka på när det handlar om däck?

Vad som avgör hur bra däcken är kan handla om allt från storlek till gummikvalitet. Det allra viktigaste är dock att man har däck anpassade efter säsong med bra mönsterdjup och lufttryck. Hur bra däcken håller handlar såklart om kvaliteten men hållbarheten kan även påverkas av allt från körstil till förvaring. Hur däcken förvaras under den period varje år då de inte används är avgörande för deras livslängd.

däckbyte

Däck bör förvaras i en sval, jämn temperatur. De ska absolut inte exponeras för solljus eller hög värme eftersom det torkar ut och förstör gummit. Det är dock inte alla som har en sådan plats att tillgå och även om man har det så är det inte säkert att man vill ge upp ytan för att förvara däck. Då kan det vara bättre att lämna in sina däck på ett däckhotell under perioderna då de inte används. 

Däckhotell, däckbyte och mycket mer i Tyresö

Ett bra däckhotell erbjuder förvaring av däck i optimala förhållanden. Oftast går det även att få däcken bytta på samma plats, vilket sparar både tid och möda. Om man är intresserad av att lämna in sina däck på ett däckhotell som även kan sköta däckbyte i Tyresö så kan man vända sig till Däck & Maskin Tyresö AB. Det är en däckverkstad som erbjuder alla tänkbara tjänster inom däck och fälg, såsom försäljning av nya däck, däckbyte, däckhotell samt hjulinställning.

Fler nyheter