Ett enkelt liv i mc-kläderna ute på vägarna

03 augusti 2021 Mikael Barani

Det är bra att prova på det lite mindre bekväma livet då och då. Att bara skala av och skala ned i tillvaron och minska mängden bekvämlighet som man har omkring sig. På så sätt blir man påmind om vad det är som egentligen spelar någon roll.
För när man lever mitt i allt det där vardagliga och allting är tillgängligt börjar man ta allt för givet. Det är en känsla som i längden kan bli farlig.

En obekväma gåva

Det är lätt att glömma bort det – men vi tillhör ett undantag i den mänskliga historien. Det är egentligen bara ett par generationer som på så bred front faktiskt har kunnat leva i ett sådant överflöd som vi upplever numera.
Saker som endast var för de mest priviligierade är nu tillgängliga för en stor del av jordens befolkning. I varje fall i väst.
Frågan är om vi egentligen är rustade till att hantera detta.

För i spåren av detta överflöd kommer moderna sjukdomar som övervikt, mental obalans och mycket mer. Vi människor är trots allt formade av kamp och behöver den till någon grad i våra liv – gärna fysisk sådan, precis som våra förfäder ägnade sig åt.

Det är därför saker som att fasta, vandra långt och utsätta sig för andra sorters prövningar har börjat öka i popularitet under de senaste decennierna. 
Eller varför inte sälja det mesta som du äger, men behålla mc-kläder och båge för att se hur livet är när man inte har en fast punkt i livet?

Alla som någon gång har backpackat kan relatera till detta. Livet på vägarna är kringflackande men också fritt. Så länge man har pengar är det oftast inte några problem att få livet att fungera. Speciellt om man lever i ett land där man får mycket för pengarna.
Det gäller att våga prova på det mindre bekväma livet – där finns mycket att lära sig, framför allt uppskattning.

Fler nyheter