Få rätt pris för golvläggningen

17 april 2020 william eriksson
Få rätt pris för golvläggningen

När man går in i vardagsrummet och märker att golvet är slitet så är det dags att göra något åt det. Det är dags att ringa en golvläggare. Golvläggaren kommer över, gör en bedömning och lämnar en offert. Offerten godkänns och jobbet sätts i bruk. Två dagar senare har man ett nytt golv i vardagsrummet. Nej, så går det tyvärr inte till i verkligheten. Steget från handling till slutförande är ett stort kliv, men steget från tanke till handling är rimligtvis oftast ännu större. Genom att planera sin Golvläggning väl ökar chansen att jobbet blir som man tänkt. 

 

Kolla upp priser och ta hjälp

Innan man bestämmer sig för att ringa en golvläggare bör man först kolla om man kan göra jobbet själv. Har man ingen som helst erfarenhet och kan få hjälp av någon kunnig så är detta däremot en bra idé. Ett slarvigt jobb kan leda till stora problem i längden. Det andra man bör göra är att sätta en budget och bestämma sig för vilket golv man ska ha. Ofta blir man nästan färgblind efter ett tag och tappar förmågan att bedöma om golvet är snyggt eller fult. Ta därför hjälp av vänner och bekanta. När man satt budget och bestämt golv så är det dags att ringa golvläggaren.

 

 

Välj rätt golvläggare

Ett fel som många gör är att ta första bästa golvläggaren som lämnar en offert. Detta är framförallt vanligt förekommande om man tidigare inte anlitat en hantverkare. Genom att alltid begära minst tre offerter från olika golvläggare så är chansen större för att man hittar någon som passar en. Ofta märker man stora skillnader i både bemötande och pris. När man väl bestämt sig för firma så bör man lägga någon timme på att skriva ett avtal. På så vis undviker man oklarheter som kan uppstå under projektets gång.

Fler nyheter