Har du brandtätning i ditt hem?

21 september 2021 william eriksson

Hur ofta tänker du på vad som händer om det börjar brinna? Det är ofta inte något man lägger jättemycket tanke på i vardagen. Vilket är klart, man kan inte gå runt och vara rädd. Det är inte nyttigt för någon. Men däremot kan man vara försiktig och ta hand om sig. För att vänta tills att något har hänt, då kan det vara försent. En brand som kommer sprida sig snabbt. Allt som är i dess väg tar den med sig. Flammorna slukar inredning, hus och liv. Tyvärr är det även många som ryker med av röken som kommer. 

Man kan aldrig försäkra sig om att inte få en brand. Däremot kan man göra vad man kan för att alla ska kunna ta sig ut levande. Med en brandtätning har ni mer tid. Tid är allt det handlar om när det brinner. Det hjälper till att bromsa elden. Detta då den får svårare att ta sig vidare. Brandtätning hindrar även röken från att sprida sig. Ni har både en större chans att överleva, plus att det finns en chans att brandkåren hinner komma och inte hela huset blir aska. 

 

 

Håll er uppgraderade

Redan från skoltiden får man lära sig hur man ska agera vid brand och om larmet går. Detsamma bör ni göra i ert hem. Lär era barn hur de ska agera om olyckan är framme. Ha brandlarm i varenda rum och ha även brandsläckare nära till hands. Framförallt se till att skaffa ett bra brandskydd för ditt hem. 

Ditt brandskydd kan du skapa med hjälp av experterna här https://sewatek.se/. Så ni får ett säkert hem att vistas i. Skulle det börja brinna, då hjälper brandtätningen till att bromsa branden. Som ni redan vet, varenda sekund räknas. Med en brandtätning får ni extra sekunder på er. Det kan vara en räddning.

Fler nyheter