Hårborttagning på olika sätt

Hårborttagning på olika sätt

Det finns många olika metoder att välja bland när man vill ta bort oönskad hårväxt. Rakhyvel, rakapparat, hårborttagningsmedel och vax. De som vill avlägsna hår permanent kan också nyttja laser, men det är en metod som oftast används endast för små områden som i ansiktet. Förutom laser är vax den enda hårborttagningsmetoden som avlägsnar håret ända från hårsäcken. Att bli vaxad innebär alltså att håret avlägsnas med rötterna och är förvisso en ganska smärtsam metod, men populär då det tar lång tid innan håret växer ut igen.  

 

 

Vax man kan göra hemma

 

Sockervax är ett vax man kan göra hemma och som har sitt ursprung i mellanöstern. Det är ett naturligt vax utan tillsatser och därmed är sockervax mer skonsamt för huden och medför ingen risk för allergiska reaktioner. Många tycker även att det gör mindre ont att vaxa med sockervax. Det finns med andra ord endast fördelar och inga nackdelar med denna typ av vax. Sockervax tillverkas ungefär som sirap och består av socker, citronsaft och vatten. Massan kokas samman och är färdig när den har en tjock, krämliknande textur. Men om man inte vill ha omaket av att göra sockervax hemma så finns det många produkter man kan köpa. Eller så kan du gå på sockervaxning på någon salong.

 

Att bli en vaxare

 

Det finns utbildning sockervaxning för de som är intresserade av att börja arbeta med detta nya, naturliga och mycket populära sockervax. Utbildningen tar endast en dag och är väl värd för att lära sig hantera detta nya populära vax, som många frågar efter. Salonger som kan utföra sockervaxning är på modet. Eftersom det är en lite annan hantering än andra sorters vax så är en utbildning det bästa sättet att kunna ge sina kunder den bästa upplevelsen och det bästa resultatet. Efter utförd utbildning i sockervaxning får man med sig ett diplom att sätta upp på väggen i salongen.