Hitta rätt klockbatteri

28 december 2020 jonas olsson

Energi är det som driver runt maskiner av olika slag, från flygplan till klockor. Det som ger energi är dock lite olika beroende på vad som ska drivas och hur man väljer att driva det. Som energikälla kan man välja ett drivmedel som diesel, bensin eller liknande. Det kan vara något som finns i naturen som vinden, solen, vågorna med mera. Men en energikälla som man säkert har hemma är också batteriet.

Med batterier drivs mycket i hemmet som klockor, ficklampor och brandvarnare. Men det finns också en uppsjö av olika typer av batterier som passar till olika typer av batteridrivna saker. För att få en effekt krävs det därför att man använder sig av rätt batteri.  

 

Engångs eller uppladdningsbara

Idag finns det batterier som är uppladdningsbara i hemmet. Ett sätt att spara på tillverkning och miljö som har blivit mycket populärt. Men det är också ett sätt att slippa rusa till affären för att köpa ett nytt batteri vid varje tillfälle.

Men det är inte alla batterier som finns uppladdningsbara, även om man skulle vilja ha det. Många mindre batterier finns endast som engångsbatterier, men samtidigt är det batterier som varar mycket lång tid.  

 

Som ett smycke

Även om det idag finns mobiltelefoner där man kan se vad klockan är, så är det ändå många som vill ha ett armbandsur. Det kan vara av vana eller för att man tycker det är ett smycke som pryder sin plats. Kanske är det också en present som man fått vid en bemärkelsedag eller som man ärvt av en kär släkting.

För att ha ett fungerande armbandsur behöver man ett klockbatteri som passar. Det enklaste är att ta ut batteriet och se vilket batteri som finns i klockan. Vill man köpa batteri utan att öppna klockan kan det ibland också stå på klockan vilket batteri som finns i.  

Fler nyheter