Hjälp människor i nöd som auktoriserad låssmed i Stockholm

31 juli 2021 william eriksson

Det finns mycket du skulle kunna jobba med i Stockholm. Speciellt för dig som älskar att hjälpa människor. Socionom, brukar många säga. Det är det du ska bli om du vill jobba med att hjälpa människor. Pyttsan. Fastna inte i den där myndighetsbyråkratin. Som socionom blir du bara ännu en paragrafryttare som antagligen kommer bränna ut dig och tröttna på andra människor på kuppen.  

Om du verkligen vill hjälpa människor i sin absoluta nöd borde du istället bli låssmed. En låssmed hjälper människor när de är som mest utsatta och är i desperat behov av hjälp. Som när de kommer tillbaka från krogen till lägenheten klockan fyra på natten och inser att de har tappat sina nycklar någonstans på dansgolvet. Inte en chans att de lär hitta dem igen. Som låssmed är det dig de ringer i sådana situationer. Du är det här stackars fyllots enda hopp. 

 

 

Finns alltid ett behov

Förutom att du räddar människor i nödsituationer finns det fler positiva delar med jobbet. Du jobbar ofta jour. Inte sällan på natten, precis som exemplet ovan visade. Den tiden på dygnet tjänar man riktigt bra med pengar. Är det någonting man kan lita på så är det att människor alltid kommer att fortsätta tappa sina nycklar. Så länge människor fortsätter vara ute i nattvimlet, dricka alkohol och vara allmänt klantiga kommer du alltid att ha gott om jobb. 

Det vittnar även statistiken om. Som auktoriserad låssmed i Stockholm har du relativt goda möjligheter till jobb. Arbetsmarknaden tycks vara balanserad. Det råder definitivt ingen brist på låssmeder. Det är bara att vänta in samtalen. Det kommer antagligen välla in med samtal under helgerna. Som sagt är det många människor som tappar sina nycklar när de är ute och kalasar. Deras omdömen blir svagare, men ditt omdöme som låssmed blir bara starkare.

Fler nyheter