Hotell med många bekvämligheter

19 juli 2020 Jenny Olsson

Nu när restriktionerna har lättat och vi kan resa igen kan det vara skönt att kunna lämna hemmet och se sig omkring. Det är inte alltid som man semestrar i Sverige utan många av oss söker oss kanske utomlands i första hand. Men att semestra i det egna landet är underskattat. Det finns så många fina pärlor att upptäcka och i och med att vårt land är avlångt och rymmer många städer, orter och platser på landet så kan man göra många, många resor innan man upptäckt allt. 

 

 

 

 

Om ni ska resa och bo på hotell finns det ett mysigt hotell på Ekerö som heter Mälarö Hotell. Hit kan man resa och bo oavsett om man vill ha en avkopplande weekend eller om man vill bo en vecka och upptäcka allt som finns att tillgå runt omkring. Hit kan man dessutom resa både under sommar och vinter och ta del av sevärdheter och aktiviteter. Till exempel kan man göra en dagsutflykt från hotellet, till Drottningholm. Här kan man uppleva historisk miljö. Här finner man det exotiska lusthuset Kina slott, slottsteatern och den härliga slottsparken som tillsammans skapar en häpnadsväckande och unik helhet. Slottet har byggts efter franska förebilder av arkitekten Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av dåvarande drottning Hedvig Eleonora och med tiden har flera kungligheter satt sin prägel på slottet. För den som är intresserad av historia är det här verkligen ett givande besöksmål!
Bor man på Mälarö hotell under sommaren kan man ta en tur till den Blå Lagunen, som är ett gammalt vattenfyllt stenbrott. Här är vattnet klart och har en härlig blå/grön färg som också har gett platsen dess namn. Lagunen är vackert omgiven av träd och skog och på den ena sidan finns en stor och sluttande sandstrand som gör sig perfekt för barnens sandlekar. 

Under vintern kan man istället besöka några av Stockholms finaste skidbackar, som bara ligger några hundra meter från hotellet. Här finns liftar för både barn och vuxna, vilket gör att backar och liftar passar såväl för nybörjaren som för den som är mer van att stå på skidorna. I anslutning finns också ett friluftsområde som bjuder in till friluftsaktiviteter av olika slag, som motionsspår, längdskidåkning och ridning. 

 

Att kunna bo mysigt på ett fint hotell med bra service samtidigt som man också kan se och upptäcka saker runt om brukar bli en perfekt helhet! Passa på att gå in och boka in dina nätter för ditt nästa äventyr, http://malarohotell.se/ 

 

Fler nyheter