Jorden, en koloni som hålls ihop av transporter

21 oktober 2020 Mikael Barani

Hade du någon gång en myrkoloni när du var liten? En sådan där genomskinlig pryl där man stoppade i myror som sedan fick gräva gångar i sanden? På så sätt kunde man få ett tvärsnitt av myrornas värld.
Undrar hur det skulle se ut om man på något sätt kunde göra likadant med människor. Typ om man kunde placera sig själv svävande en bit uppe i atmosfären och bara följa all rörelse nere på jorden på något sätt. 

Transporterna som håller samman samhället

Vi skulle säkert påminna en hel del om de där myrkolonierna där vi rörde på oss kors och tvärs. Vi skulle också säkerligen bli rätt imponerade av hur de där små varelserna nedanför oss fick ihop sin vardag. Hur mycket som till exempel krävdes för att hålla städerna vid liv – bara genom allt som ska fraktas in och ut av företag som Ingelsta Thermo: https://www.ingelstathermo.se/index.html.

Frågan är hur vi, som observatörer av livet på jorden, skulle påverkas av denna upplevelse. När vi väl landade igen, hur skulle vi leva våra liv annorlunda mot tidigare?
Varför inte prova på det redan nu?

Föreställ dig att du ser dig själv och ditt liv utifrån. Att du liksom är som en sorts ande som svävar utanför din kropp och betraktar din fysiska representation. Det blir lite som att titta på en film där du själv har huvudrollen. Att ta sig ur situationen ger dig själv möjlighet att bli mer av en regissör i ditt eget liv.

Kanske kan upptäcka att du är på väg att gå i vissa återkommande fällor och hindra dig själv från detta? Kanske kan du se att inte alls vill ha det jobb som du har utan egentligen vill hålla på med något helt annat?
Som du ser finns det mycket potential i att se ditt liv som din egen enmanskoloni.

Fler nyheter