Kikarna som passar friluftslivet

30 april 2019 angelica olsson
Kikarna som passar friluftslivet

Om man har en kikare i kikaren har man många trevliga stunder framför sig. Det kan vara riktigt spännande att ge sig ut i den friska luften för att exempelvis ha möjligheten att gå på fågelskådning, jakt eller vandra under en längre tid. Med vinden i ens hår, den vackra naturen och fågelsången runtomkring en finns det ingenting som är bättre än friluftslivet. När det dock kommer till att köpa en kika får man räkna med att det finns hundratals – om inte tusentals – olika kikare som man kan välja mellan. Skälet till att det finns just så många är för att alla kikare är skapade för olika ändamål, så det gäller att man köper rätt kikare för just den aktiviteten som man planerar.

Kikare

Varierande design på kikare

Då var det dags att köpa sin splitternya kikare. Vad ska man tänka på? Först av allt får man klura ut vad den ska användas till. Om man exempelvis vill ta med sin kikare ut på jakt måste den vara tåligt när det kommer till vatten, detta för att det kan börja regna närsomhelst. En ytterligare punkt att tänka på är att kikaren bör ha ett större objektiv då det inte är sällan som jakt sker tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Vandring är alltid mycket trevligt när man vill ge sig ut för att uppleva allt som naturen har att erbjuda, men en riktigt tung kikare runt halsen kan i vissa fall förstöra den här upplevelsen. Just därför ska man välja en kikare som inte väger särskilt mycket. Det kan dessutom vara en fördel om man satsar på en kikare som kan fästas på bröstet istället för att hängas runt halsen, allt för att skona nacken. Sist men inte minst behövs en kikare med större förstoring för alla de som älskar fågelskådning.

Fler nyheter