Kött och kötträtter

Även om den gröna vågen med veganska och vegetariska rätter blir allt mer populär i Sverige kan vi inte negligera köttets betydelse. Många ser fortfarande fram emot en lyxig middag med tända ljus, gott rött och en oförglömlig oxfilé eller stekt entrecôte med en god sås till. Barnens försmak för saftiga hamburgare eller doftande köttfärssås har inte heller försvunnit. Gemensamt för alla dessa rätter är dess huvudingrediens – kött.

Att kött har spelat och fortfarande spelar stor roll är det ingen tvekan om. Det har länge funnits med i den svenska husmanskosten och är en bra källa av både protein och fett. Om än magert kött är att föredra.

 

Varför kötthandel?

Goda schnitzlar, köttbullar eller en god wallenbergare? Vad faller dig i smaken och var skaffar du gott kött av högsta kvalité? Svaret är mer eller mindre givet – i en specialiserad kötthandel. Även om matvarukedjorna erbjuder de flesta köttsorter så står kötthandeln fortfarande högst upp på listan om du är ute efter förstklassigt och framför allt färskt kött. Kötthandelns största och märkbara fördel är dess expediter.

De utmärker sig med bred kunskap om köttets ursprung och smak. Där kan du får matlagningstips och matnyttiga råd, men även information om bästa förvaringen. Låt det väl smaka!

 

 

Stockholm har ett bra köttutbud

Det är ju klart att Stockholm glänser igen även när det handlar om kötthandel och utbudet av färskt kött. Det är inte speciellt svårt att hitta en bra kötthandel i stockholm. De finns i hallarna eller kanske bara som en enkel ”butik” nära din bostad. Oftast erbjuder kötthandeln olika sorters kött för de olika högtiderna.

Julen hänger ihop med skinka och påsken med lamm. Dessutom erbjuder många gånger en handel även tillbehör som lyfter matupplevelsen. Den välsmakande bearnaisesåsen eller grönpepparsåsen är ett måste för vissa typer av kötträtter, och dessa hittas i de flesta fall i kötthandeln. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *