LED-lampor för alla

19 maj 2022 jonas olsson

editorial

Har man inte redan bytt ut sina gamla lampor mot LED bör man se till att göra det. Detta eftersom LED-lampor drar betydligt mycket mindre energi än andra lampor och har mycket längre livslängd. På så vis är LED-lampor också ett väldigt miljövänligt alternativ. Dagens LED-lampor finns dessutom i flera olika färgtemperaturer, från gult och varmt ljus till vitt dagsljus. Men det finns också dimbara LED-lampor där man enkelt kan justera färgtemperaturen med hjälp av en fjärrkontroll.

En annan stor fördel med LED-lampor är att de inte alstrar särskilt mycket värme. Det gör lamporna särskilt lämpliga i kontorsutrymmen där det annars kan vara svårt att hålla inomhustemperaturen på en behaglig nivå, särskilt på sommaren. På en arbetsplats är det också viktigt med bra arbetsbelysning och med LED är det enkelt att hitta lampor som uppfyller kraven.

 

LED LAMPOR

 

Bättre priser och större utbud på nätet

Vissa tvekar inför att byta ut sina gamla lampor mot LED, eftersom LED-lampor kostar lite mer. Men prisskillnaden sparar man snabbt in genom att lamporna drar mindre el och att elräkningen blir lägre. Men också genom LED-lampornas långa livslängd.

LED-lampor finns för alla möjliga armaturer, vilket gör att det är enkelt att byta ut gamla glödlampor, lysrör, spotlights och liknande. Det går att hitta LED-lampor i många butiker idag, men utbudet är så klart lite större i en lampaffär. Man kan också hitta gott om LED-lampor i nätbutiker på internet, som exempelvis ledmegastore.se. 

Fördelen med att handla LED-lampor på nätet är att utbudet ofta är större och priserna bättre. Många av nätbutikerna har också bra kundservice dit man kan ringa och få hjälp med att exempelvis hitta rätt LED-lampor för ens fastighet. Skulle det ändå bli fel går det enkelt att returnera LED-lampan. Här är ett exempel på en nätbutik med ett större utbud av olika typer av LED-lampor: https://ledmegastore.se/19106-led-lampor.

Fler nyheter