Många fördelar med säkerhetsdörr

27 juli 2021 william eriksson

En säkerhetsdörr är ett bra skydd mot inbrott då den försvårar för tjuven att ta sig in, vilket också innebär att man som boende känner sig mer trygg. De flesta försäkringsbolag kräver också att man ska ha någon typ av säkerhetsdörr för att försäkringen ska gälla vid inbrott. Men kraven på säkerhetsklass av dörren kan variera mellan olika försäkringsbolag och därför kan det vara bra att kontrollera vad som gäller innan man investerar i en ny säkerhetsdörr. 

En säkerhetsdörr skyddar inte bara mot inbrott utan även mot störande ljud och matos, något som kan vara extra viktigt om man bor i ett flerfamiljshus med trappuppgång. Då slipper man höra när grannarna går till jobbet eller känna vad de lagar till middag. Men viktigast av allt är kanske ändå att säkerhetsdörren skyddar mot brand och farlig brandrök.

Säkerhetsdörr som passar äldre hus

Idag kan en säkerhetsdörr se ut nästan hur som helst. Den klassiskt mörkbruna säkerhetsdörren är fortfarande vanligt förekommande men det finns också säkerhetsdörrar i gammal stil med spröjs och som passar lite äldre hus, men även säkerhetsdörrar i form av pardörrar för sekelskifteshus. När man väljer säkerhetsdörr blir det oftast bäst om man utgår från husets stil och arkitektur, eller från när huset byggdes. Det går även att specialbeställa säkerhetsdörrar i samma stil som husets originaldörrar här: https://www.sakerbostad.se/s%C3%A4kerhetsd%C3%B6rrar.

En säkerhetsdörr kostar en hel del men det är en investering som även höjer värdet på bostaden. Men det är viktigt att man väljer en dörr som passar med huset och arkitekturen. Därför kan det vara bra att vända sig till en försäljare av säkerhetsdörrar som har ett lite större utbud, så att man slipper kompromissa. Men självklart spelar priset också in, och ibland kan man få ett bättre pris om man tillsammans med sina grannar beställer säkerhetsdörrar. 

 

Fler nyheter