Nya lager av färg i livet

25 maj 2020 Mikael Barani

Nu när sommaren börjar närma sig med stormsteg är det för många av oss dags att ta tag i projekten därhemma. I år har vi kanske till och med börjat lite tidigare än väntat med tanke på det rådande läget. Eftersom viruspandemin har lett till att många arbetar hemifrån, eller är permitterade, har vi fått tillfälle att fördela vår vakna tid på ett nytt sätt.

För många har detta på så vis blivit en ”blessing in disguise”. Det som först verkade vara riktigt trist har öppnat upp på sinnen och vyer. Medan man står och läser blogginlägg om att måla om huset: https://hus-bloggaren.se/behover-man-bygglov-om-man-vill-byta-farg-pa-fasaden/ så inser man att saker och ting inte är så illa ändå.

För det brukar ju vara så här i livet: Att med de stora kriserna kommer också nya idéer och tankar. Okej, de allra flesta kanske önskar att saker och ting ska återgå till hur de alltid har varit men många ser samtidigt möjligheterna. Fråga bara stora bolag som Twitter och Facebook där man till olika grad har öppnat upp för att även i framtiden arbeta hemifrån.

Nej, världen kommer aldrig att bli sig själv lik igen efter detta. Det är något som man inser medan man står där och målar om huset. På sätt och vis har det alltid varit så: Världen, och vi, förändras konstant. Det är som bekant det enda som man kan räkna med. Saker och ting är i ständig rörelse och det är bara att hänga med och anpassa sig om man inte vill hamna på efterkälken.

Fundera därför om det inte finns något i ditt liv som du vill förändra – helst förbättra. Det är i tider som dessa som vi alla har lite medvind av det rådande läget. Förändring ligger som sagt i tiden så det är bara att försöka se saker från den positiva sidan.

Fler nyheter