Parfym skapar minnen för livet

Parfym skapar minnen för livet

Tänk så många minnen som är kopplade till dofter. Ett luftdrag för med sig en doft som gör att vi får känslan av förälskelse, eller en trygg famn eller en härlig semester. Vissa dofter förknippar vi med olika tillfällen. Sportigt och fräscht efter träningspasset, lite tyngre och mystiska när utekvällen på stan lockar. En självsäker doft för karriären. 

 

Dofta dig fram bland vännerna

Människor med väl utvecklat luktsinne har också ett större socialt nätverk. Det kan låta märkligt, men forskare har funnit samband mellan doftblindhet och minskat socialt nätverk. Dofter spelar alltså en mycket stor roll i det sociala livet. Det står för en del av den icke-verbala kommunikationen när vi möter människor. Om du associerar en viss parfymdoft med något positivt i ditt liv, en behaglig känsla eller en person som du tänker gott om, ja då kommer du omedvetet att välkomna en ny bekantskap som bär just den parfymen. 

Varför finns det så många olika slags parfymer? Kombinationsmöjligheterna verkar vara oändliga i en doftbank. Vi människor kan känna skillnad på fler dofter än vad vi tänker på.Vi har bara inte ord för alla dofter. Så därför är det inte konstigt att det finns så många sorter att välja på. Parfym delas in i olika toner men också olika styrkor. Det vanligaste är att köpa en eau de toilette, som inte är lika starkt doftande och dyr som en parfym. 

 

 

Lyxiga parfymer till låga priser och med snabb leverans

Det finns ingen anledning till att alltid bära samma parfym. Vi har olika behov av dofter varje dag. Precis som med kläder eller accessoarer vill vi kunna variera oss efter tillfälle och stämning. När du handlar parfymer online betalar du alltid ett betydligt lägre pris än i exklusiva butiker. Då har du råd att testa flera olika parfymer. Och du kan skapa nya doftminnen för livet.