Planera badrumsrenoveringen med ett byggföretag

Dags för en badrumsrenovering? När det kommer till renoveringar är det klokt att noga tänka igenom och planera förändringen, så att man får bästa möjliga resultat. Om man inte har tänkt göra en jätte renovering genom att slå ut väggar för att skapa mer yta så kan första steget vara att mäta upp hur stort det befintliga badrummet är.

Utifrån det kan man sedan börja planera hur det nya drömbadrummet ska se ut. Det enklaste är att byta ut exempelvis badkar, toalett och handfat för att badrummet ska kännas nytt och fräscht, men placera det på samma platser som de gammal för att slippa flytta golvbrunn och dra om rör.

Materialval samt val av kulörer till väggar och golv kan påverka om man till exempel vill ha golvvärme samt vilken belysning man ska sätta in. Har man klinker på golvet kan det vara otroligt skönt att installera golvvärme, för att slippa kalla fötter.

Har man högblankt vitt kakel på väggarna så kan det vara bra att planera belysningen utefter det för att slippa reflektioner och bländande ljus. När man planerar belysningen så bör man även tänka på om man behöver eluttag samt var de i så fall ska sitta placerade i rummet. 

Man ska även tänka på vilken stil och känsla man vill ha i badrummet för att få ett snyggt helhetsresultat. Vill man att det ska vara en oas som bryter av från de övriga rummen i hemmet eller har man en stil som man vill ska genomsyra hela bostaden? Det bästa är att välja något man tror att man kommer att kunna njuta av och uppskatta i många år framöver, både med tanke på ekonomin och miljön. 

För bästa resultat bör man anlita erfarna hantverkare som kan sköta renoveringen. På Kenth Nilsson Byggnads AB utför de det mesta inom både snickeri och murning samt är specialiserade inom köks- och badrumsrenovering. De besitter nödvändig kunskap och finns med under hela projektet, från start till mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *