Polermedel gör att det glänser

23 september 2021 william eriksson

Steget från hur en alldeles nytillverkad sak ser ut till hur den ser ut när man köper den kan vara väldigt långt. Ytan kan vara grå, skrapig och matt hos den nytillverkade saken. Den ser inte alls lockande ut. Hemligheten och ansvaret ligger hos den som har hand om produkten mellan de två ytterligheterna.

Det som händer under mellantiden är att produkten får lite finputsning. Alla material kan poleras upp och få en glänsande jämn yta med rätt polermedel. När man stryker medlet på ytan fylls ojämnheter upp och glansen träder sakta fram. Det som var matt och trist får en lyster som gör att varan verkligen ser ny och fin ut. Den fina ytan finns kvar ett tag men sedan behöver man förnya den.

 

 

Medan skokräm bara är till för skor så behöver bildelar helt andra polermedel

När något blivit blött eller slitet så förlorar det sin glans igen. Vet man bara vad det är gjort av för material så är det lätt att återfå lystern. Det finns företag, exempelvis Osborn, som säljer hela kit med putsmedel, trasa och slipskiva för just den produkt man har.

Akryl, guld eller mässing spelar ingen roll, allt går att återställa till nyskick. Vårdar man dessutom sina saker regelbundet så slits de inte så mycket. Ytliga repor och slitage försvinner med polermedel och glansen kommer tillbaka. Polermedlet blir dessutom som en skyddande hinna.

Inom den mekaniska industri där polering ingår i framställningsprocessen är en bra utrustning nödvändig. Kunden blir nöjd när det är en fin yta. Det är väldigt lätt att göra eftersom det finns utrustning både för att nå in i trånga hörn och för att slipa och polera stora ytor. Det viktiga är att använda  polermedel av hög kvalitet och att se till att det är avsett för just det materialet.

Fler nyheter