Precisionsarbete med lasersvetsning

18 januari 2022 patrick pettersson

editorial

Om du är ute efter precision vid dina svetsarbeten så är lasersvetsning det självklara valet. Med en lasersvetsning så kan du utföra ett arbete med mycket högre precision än vad en vanlig svetsning kan uppnå. Detta då en lasersvetsning begränsar värmen från svetsen till det område där arbetet ska utföras. Med en vanlig svetsning så sprider sig värmen snabbt i hela materialet och det kan leda till att materialet blir deformerat.

En lasersvetsning sparar dig också tid, då den utför arbetet mycket snabbare än vad en vanlig svets gör. Och som vi vet så är tid det enda vi inte kan få mer av i livet och därför är det viktigt att inte spilla den tiden i onödan. Med en lasersvetsning så får du också möjlighet att fästa samman material som i normala fall inte går att foga samman med en vanlig svetsning, som aluminium och koppar till exempel.

Det vanligaste användningsområdet för lasersvetsning är inom bilindustrin. Precision, tempo och förmåga att utföra detaljerade jobb i olika material, som inte får deformeras då man tappar tid på att räta upp materialet, krävs. 

Lasersvetsning

Från att tämja eld till att tämja laser

Med svetsning lärde sig människan att tämja elden och få den att jobba med oss och utföra det vi önskar. Nu har människan tagit nästa steg och lärt sig att tämja laser. Med lasersvetsning får du ökad precision, kvalité, fler användningsområden och högre effektivitet vilket kommer att spara dig mycket tid.

Så ta och svetsa med en precision som cyclops i X-men gör. Ner på några millimeter utan att du skadar resten av det material som svetsningen utförs i. Precision till det yttersta för att du är en yrkesman som inte har tid att göra fel, utan du gör rätt från första början. Endast den senaste tekniken är god nog för det jobb som du vill utföra.

Fler nyheter