Professionell och säker trädfällning i Skåne

30 november 2021 william eriksson

advertorial

Vissa träd är besvärligare att fälla än andra och man kan behöva ta till särskilda metoder. Ofta rör det sig om träd som står trångt till, nära eller alldeles intill byggnader och hus, eller intill vägar och platser där det rör sig människor. Sådana träd kan man inte fälla i ett enda stycke, utan de måste tas ner i sektioner.

Sektionsfällning är ett kontrollerat sätt att fälla träd på och de olika delarna firas ner till marken eller släpps inom en säkrad yta. Finns det plats kan man använda sig av en skylift eller kranbil, men är utrymmet riktigt trångt måste arboristen i stället klättra upp i trädet och därifrån såga ner sektionerna. Anledningen till att man kan behöva fälla träd i trånga utrymmen är ofta att de står för nära hus och att dess grenar skadar fasad eller tak. Men också att träden har blivit sjuka och försvagade, och därför utgör en fara både för människor och byggnader i närheten. 

image

Använd RUT-avdraget vid trädfällning

Det behövs särskilt utbildade personer för att ta ner träd genom sektionsfällning och det är inget man själv ska syssla med. Skulle elledningar och hus bli skadade kan det bli kostsamt. I stället ska man anlita en arborist som är specialiserad på trädfällning i Skåne. Vill man anlita en arborist som privatperson för att fälla några träd i trädgården, kan man använda sig av RUT-avdraget och på så vis få ner kostnaden.

Många gånger lönar det sig också att ta in kostnadsförslag från några olika arborister för att jämföra priserna. Kanske vill man även ha hjälp med att transportera bort träden eller få dem sågade till ved? De flesta arborister erbjuder detta och även andra trädtjänster som stubbfräsning, återplantering, trädvård med mera. Innan man tar in offerter kan det därför vara bra att fundera över hur mycket hjälp man vill ha.

 

Fler nyheter