Protetik i Stockholm stärker självförtroende och hälsa

16 maj 2022 Lily Hansen

Vad är egentligen protetik? En klassisk fråga som kan få vem som helst att ligga sömnlös om nätterna. Du kastar dig säkert från sida till sida ända fram till småtimmarna för att försöka hitta ett svar på frågan. Den är i samma kaliber som “vad är egentligen meningen med livet?” eller “hur stor är rymden?”. Nja, förstås inte. Frågan om protetik är både betydligt mindre komplicerad och väldigt mycket enklare att besvara.

Allt som krävs för att ta reda på vad protetik är för någonting är en snabb googling. Då får du på nolltid fram det rätta svaret. Nämligen att det handlar om ersätta förlorade eller skadade tänder. Tack vare protetik i Stockholm, och på många andra platser i landet, är det inte nödvändigt att behöva gå med gluggar i tandraderna. Tack vare protetik kan du fortsätta le självsäkra och vackra leenden och blotta två rader med fantastiska tänder som man med fördel kan vila ögonen på.

 

protetik stockholm

 

Protetik förebygger flera problem

Delar du upp ordet protetik finner du flera ledtrådar i det fina med denna tandläkarteknik. “Prot” ger ledtråden att det handlar om en slags protes. Vilket är exakt vad det är. Precis som att det går att sätta in en protes för en förlorad arm går det att göra samma sak med en förlorad tand. Den andra delen av ordet, “etik”, handlar naturligtvis om skönheten i ingreppet. Det ser betydligt snyggare ut med en tandprotes än ingen tand alls.

Avslutnignsvis kan sakande tänder bidra till flera problem som du gärna vill undvika. Det blir exempelvis svårare att både tugga och känna smak. I förlängningen kan det leda till hälsoproblem av allvarlig dignitet. Så om du har en skadad tand som behöver dras ut, eller om det redan skett, då är det väl inte så mycket kvar att fundera på?

Fler nyheter