Rådfråga en bilverkstad i Gävle om ditt fordon

17 september 2020 william eriksson

Det är viktigt att man vårdar och sköter om sin bil precis som man ska. Då håller den längre och man undviker förhoppningsvis även många och kostsamma reparationer. Dessutom behåller bilen sitt värde längre och det är lättare att få ett högre pris vid en eventuell försäljning; i alla fall om man kan påvisa att man gjort service på bilen när man ska och att man regelbundet har utfört nödvändiga reparationer.

Var nog med att dokumentera allt arbete som utförs på bilen

Det är viktigt att vid service och reparationer lämna in bilen till en seriös bilverkstad som noggrant dokumenterar allt arbete och uppdaterar bilens servicehandbok. Man får alltså inte glömma att samtidigt som man lämnar in bilen till bilverkstaden också lämna över serviceboken till servicerådgivaren eller mekanikern. Det är också bra att få en leveranstid för när bilen ska vara klar samt en orderbekräftelse och ett inlämningskvitto.

Fynda begagnade reservdelar med garanti till din lite äldre bil

När man lämnar in en bil på service eller reparation så ska det tydligt framgå i arbetsordern vad arbetet kommer att kosta. Lämnar man in en äldre bil på reparation så kan det vara bra att först ordentligt rådfråga bilverkstaden om alternativa lösningar då det även finns renoverade och begagnade reservdelar med garanti. En seriös bilverkstad i Gävle ger alltid en övre kostnadsgräns vid reparation som sedan inte överskrids https://www.xn--bilverkstadgvle-clb.se/bilverkstad-gaevle.

När man hämtar ut sin bil från bilverkstaden så ska mekanikern ordentligt förklara vilken service och vilka reparationer som har utförts och helst även kunna visa det. Allt ska också finnas väl dokumenterat i den analoga eller digitala serviceboken. Det är viktigt att spara alla kvitton, serviceprotokoll och eventuella garantipapper utifall något fel skulle uppstå. Serviceprotokollet är givetvis även bra att visa upp vid en eventuell försäljning av bilen. 

Fler nyheter