Redo för nästa utmaning?

26 augusti 2020 patrick pettersson

Är du musikintresserad eller bara letar efter en ny hobby? Då är en stark rekommendation att testa på att spela saxofon. Detta instrument är mycket roligt att spela och ger en spännande ton och klang. Den passar till de flesta låtar och är en rolig utmaning för dig som vill lära dig något nytt. Var ska du börja leta efter en alldeles egen saxofon?

Gå in på www.danguitar.se och leta i utbudet av många olika sorter och tillbehör. Med deras kunskap om och höga kvalité på produkterna kommer din musikupplevelse bli underbar. Har du en gång testat saxofonen kommer du aldrig ångra dig. 

 

Du som är musikintresserad 

Saxofon är ett blåsinstrument som är mycket vanligt inom jazzmusikens värld. Det finns olika typer av saxofoner och det är inte lätt att som nybörjare veta vilken man ska välja. De olika typerna är bland annat sopransax, altsax, tenorsax och barytonsax.

Dessa har olika slags ljud vilket beror på deras olika utformning, storlek, m.m. Det som är spännande är att om du inte tycker att just den saxofon du valt ut passar just dig, det är fel ton eller om det helt enkelt inte känns helt rätt, så är det bara att testa en av de andra typerna. Det finns alltid något för alla. 

 

 

Ta hjälp av proffsen 

Om du är nybörjare och helt grön inom ämnet så rekommenderas du att ta hjälp av de som kan. Med många års erfarenhet och liv som ibland till mesta del bygger på musiken finns det många människor som kan ge en hjälpande hand. Fråga musikläraren, butiksbiträdet i musikaffären eller varför inte någon som själv spelat saxofon under en längre period. Med deras hjälp kan du få den typ som passar just dig och tips och råd som kan vara bra innan du tar dig an utmaningen. 

Fler nyheter