Resa på egen hand

22 januari 2019 Matilda Sjöqvist
Resa på egen hand

Ibland kanske man känner för att åka ut och resa under en tid men hittar inte någon som kan följa med. Några kanske inte vill, andra jobbar eller så har man bokat med någon som fått förhinder av något slag. Det behöver dock inte hindra en från att åka på en resa ändå även om det kanske känns lite extra pirrigt att ge sig ut på egen hand. Tidigare har man kanske enbart åkt på studentresor eller på semester med familjen och haft en trygghet i form av andra människor som man känner med sig. Om det känns väldigt nervöst, men ändå som något man vill prova, så kan man börja med att göra en mindre utflykt ensam till att börja med. Det behöver inte vara något avancerat utan kan räcka med ett restaurangbesök eller gå på bio.

När det väl har blivit dags att resa behöver man inte boka någon överdrivet lång vistelse utan det kan räcka med en weekend, särskilt om det är första gången man reser ensam. Ett sätt att få det att kännas mindre ensamt är att stämma träff med någon man känner i landet eller som man fått kontakt med på sociala medier innan. Många svenskar bor utomlands eller reser också ensamma och det är därför inga problem att hitta likasinnade på sociala medier som man kan utbyta erfarenheter med.

Det är viktigt att tänka på säkerheten när man reser ensam och man bör därför planera allting så noggrant som möjligt. Kolla så att mobilabonnemanget fungerar i landet du ska till, och likaså ditt betalkort. Om möjligt är det bra att ha två kort med sig i fall ett skulle sluta fungera. Skulle det vara så att man råkar ut för något allvarligt och behöver hjälp kan man alltid kontakta den svenska ambassaden i landet där man kan få hjälp.

Fler nyheter