Roligare marknadsföring med profilprodukter

22 november 2019 william eriksson
Roligare marknadsföring med profilprodukter

En bra strategi för marknadsföring är att använda sig av profilprodukter, vilket även är ett sätt att stärka varumärket. Med hjälp av dessa kan marknadsföringen beröra fler sinnen än traditionell reklam och på så sätt lämna ett större avtryck. Genom användning av profilprodukter syns företag och organisationer i vardagen och ger hela tiden kunden ouppmärksammade intryck. Om en kund eller medarbetare exempelvis fått en kaffemugg med företagets logga på kommer denne varje dag se loggan som lämnar ett avtryck, medvetet eller omedvetet. Därför passar dessa produkter även bra för relationsskapande då de kan användas som gåvor där reklamsyftet inte är lika uppenbart.

 

 

Pennor, vattenflaskor eller tröjor

 

Du har säkert själv någon gång gått förbi ett mässbord där du fått en kasse fylld med saker, allt med företagets logga på. Det kan vara pennor, vattenflaskor eller kanske ett nyckelband. Vanliga profilprodukter är julklappar eller andra gåvor till kunder och personal. Det kan handla om den där kaffemuggen, en bomullskasse eller ett set med skålar. Men profilprodukter kan också vara så mycket mer än så, det kan vara allt från företagskläder till större material för en mässa eller tröjor till ett idrottslag. Vilka produkter ni ska välja beror på vad ni vill förmedla, vilken målgrupp ni riktar er till och vilken bild av företaget eller organisationen ni vill porträttera.

 

Miljöaspekter

 

Idag finns ett stort miljöfokus och för många kan tanken på att det ska produceras en massa nytt i deras namn gå emot vad de tror på. Men idag finns det företag som säljer miljömärkta profilprodukter vilket skapar en god möjlighet för fler att kunna marknadsföra sig på detta sätt. Om du är på jakt efter Profilprodukter i Stockholm finns bland andra företaget FF Profilreklam AB som arbetar med detta. En del i deras sortiment består av ett stort utbud produkter utav material som är miljömärkt och återvunnet.

Fler nyheter