Tandläkare för boende i Järfälla

26 mars 2021 jonas olsson

Att en tandläkare ska vara bra är första prio. Andra prio skulle kunna vara att kliniken finns i närheten av där man bor. En fördel när alla inklusive barnen ska på tandläkarbesök. Regelbunden tandvård redan från tidig ålder är viktigt för den framtida tandhälsan. Den kunskap som tandhygienisten förmedlar till de minsta är något som barnen kommer att ha med sig resten av livet.

 

Tandhygien viktigt för hela munnen

Att man ska borsta tänderna två gånger om dagen vet de flesta. Samma sak gäller att man inte ska äta för mycket sötsaker. Vad många däremot inte vet är att äter man äpplen och citrusfrukter dagligen kan det vara förödande för tänderna. Dessa frukter fräter nämligen på emaljen och kan orsaka skador. 

En av frågorna som de flesta har funderat på någon gång är: Ska man använda vanlig tandborste eller eltandborste? I många fall koras eltandborsten som segrare i den tävlingen. Anledningen är att när man borstar med vanlig tandborste är det vanligt att man borstar för hårt, vilket innebär att tandköttet kan skadas. När tandhalsarna blottas kan det uppstå ilningar i tänderna när man dricker eller äter något varmt eller kallt.

 

Extra omsorg

Mellanrummet mellan tänderna är ibland så trångt att man inte kan få in en tandsticka. Då kan de små stickorna i plast vara att föredra. Längst ut på stickan är det som en liten borste som man drar mellan tänderna för att få bort matrester som fastnat. 

Att skölja med fluor är ännu ett sätt att ta hand om munhälsan. Själva flourbehandlingen stärker och gör så att tanden blir mera motståndskraftig.

Att ha en kontinuerlig kontakt med sin tandläkare och sköta sin handhygien innebär större chans att tänderna håller sig fina och starka under många år. Att skriva in sig hos en tandläkare Järfälla innebär att man blir kallad varje år.

Fler nyheter