Välj en hundbur för säker transport

11 december 2020 jonas olsson

Precis som vi sitter säkra i bilen med bälte på oss vill vi att våra fyrbenta bästa vänner också ska göra det. Förr i tiden hade man inte kunskapen om att djuret faktiskt också bör sitta fast. I dagens tider är de flesta medvetna om riskerna om det inte gör det. Dessutom är det olagligt om djuret inte sitter säkert. 

När hunden transporteras ska det inte finnas någon risk att den skulle kunna flyga omkring i bilen vid en eventuell krock. Givetvis vill man inte att detta ska hända alls. Dessvärre händer det. Djuren åker som tryggast om de sitter i en hundbur. Idag finns det många hundburar ute på marknaden. 

Det går att hitta en bur anpassad för vilken bil som helst idag. Det går även att välja om det är för en eller flera hundar. Vill ni se mer om bilar har ni en bra hemsida här: https://www.crtzoo.se/hund/hundburartransport. De flesta transportburar som säljs är idag krocktestade. Detta är något som man kan gå efter när man ska välja bur.

Olika alternativ 

De flesta människor känner igen rädslan av att förlora sin bästa vän. Detta är inget man vill. Vi har redan en kort tid med dem. För att hålla hunden tryggare ska den sitta säkrad under bilfärd. 

 

 

En bur är det bästa och säkraste alternativet för detta. Alla har dock inte en kombibil. Men det innebär nödvändigtvis inte att man inte kan ha en transportbur. Det finns även burar man kan sätta i baksätet. Kolla i en butik eller på en hemsida som säljer hundburar för transport. 

Det finns även bälten man kan använda för att sätta fast sin hund i bilen. Dessa finns både i sämre och bättre kvalitet, precis som burar. Men liksom med burar bör man välja det bälte som är gjort hållbart samt är krocktestat.

Fler nyheter