Gastuber levererade till dörren

20 mars 2020 patrick pettersson
Gastuber levererade till dörren

Det är väl känt att gas lämpar sig bäst för matlagning. Så gott som alla restaurangkök kan stoltsera med en bra gasspis. Vill man ha en gasspis hemma men inte har möjlighet att ansluta sig till stadsnätets gasledning går det lika bra att använda fristående gasoltuber. Nu för tiden behöver man heller inte längre själv åka och fylla på tuberna utan det finns företag som levererar gasol både till industrier och privatpersoner. Idag är gasol vanligt förekommande och används av industrier, som terrassvärmare, för spis och även grill, vid camping med mera. 

 

Följ säkerhetsinstruktionerna 

Självklart ska man vara noga med hur man förvarar sin gasol. Det är också viktigt att man kontrollerar att det inte finns något läckage på slangen och att man även byter den med jämna mellanrum. Det brukar stå ett bäst före datum på den. så det är enkelt att veta när det är dags att kassera den. För att gasflaskans säkerhetsventiler ska fungera ska flaskan alltid stå upprätt. När man öppnar gasventilen ska man av säkerhetsskäl bara vrida den ett kvarts varv. Detta för att det ska gå snabbt att stänga den om det skulle behövas. 

 

 

Grillens gasoltub ska inte förvaras under vagnen

För att hitta läckor på slangen eller runt kranen kan man pensla lite vatten med diskmedel i på ytan. Börjar det bubbla betyder det att det läcker ut gas. Då ska man ställa gasoltuben utomhus och sen få den utbytt så fort som möjligt.

Har man en gasolgrill ska man inte förvara tuben i utrymmet under grillen när man använder den. Gasoltuben ska i stället placeras så långt ifrån grillen som möjligt. Gasolbehållare tycker heller inte om värme och vill inte stå i solen. Blir temperaturen runt sextio grader som den lätt kan bli i direkt solljus öppnas säkerhetsventilen och gas pyser ut för att sänka trycket.

Fler nyheter