Hudvård bestående av en bra rutin

11 juni 2020 Cecilia Olsson

Hudvård är viktigt om man vill ha en vacker och välmående hy. Det finns otroligt många produkter att välja bland som kan hjälpa allt från torr hy till problem hy. Det mest grundläggande när det kommer till hudvård är rengöring och återfuktning, men det finns mycket mer man kan göra för sin hy. 

En daglig ansiktsrutin som ger resultat

Att ha en bra daglig rutin för ansiktet kan vara avgörande för en fin hy. Något som också påverkar är att man använder produkter anpassade efter den hudtyp man har. Det första man bör göra är att tvätta ansiktet med en ansiktsrengöring, har man mycket (eller vattenfast) smink på ögonen bör man använda en specifik ögonsminkborttagning där. När man torkat ansiktet tar man ett ansiktsvatten, det är enklast att använda det med hjälp av en bomullsrondell eller liknande. Har man specifika problemområden kan man punktmarkera dem med en kräm eller ett serum anpassat för att motverka just det besväret. Huden runt ögonen är betydligt känsligare än den övriga huden i ansiktet därför bör man använda en speciell ögonkräm där. Sist men inte minst är det dags för återfuktning, då använder man helt enkelt en fuktgivande kräm som man kan komplettera med ett serum de extra torra perioderna under året.

Ge huden det lilla extra med en ansiktsmask

Den dagliga ansiktsrutinen kan man med fördel även komplettera med en ansiktsmask emellanåt, de rengör på djupet och kan tillföra extra fukt och lyster. Även här finns det vissa masker som har aktiva ingredienser vilka kan hjälpa mot till exempel rodnader, acnebesvär, rynkor och fina linjer.  

Köp hudvård online, det är smidigt och enkelt. Sephora har ett mycket brett utbud i sin webbshop och man kan hitta effektiva hudvårdsprodukter från flera kända märken. Utöver det erbjuder de även produkter inom skönhet och hårvård samt en mängd olika parfymer för kvinnor och män. 

Fler nyheter